Abadal Picapoll
search
  • Abadal Picapoll

Abadal Picapoll

13,50 €
Impostos inclosos

DO Pla de Bages

El primer vi 100% picapoll en arribar al mercat, és una clara aposta del compromís del celler Abadal cap a la identitat del Bages a través de la recuperació d’aquesta varietat autòctona.

Quantitat
En inventari

 

Política de Privacitat

 

Política d'Entregues

 

Política de Devolucions

Fermentació i criança de 3 mesos sobre lies, que li confereix volum i complexitat al vi.

Els origens de la varietat Picapoll

La primera referència escrita de l’existència de picapoll al Bages es troba en un inventari del monestir de Sant Benet de Bages, l’any 1564. A partir de 1889 ja hi ha indicacions més precises sobre l’existència d’aquest raïm, i en uns documents de l’any 1889 i 1890 s’inclou com la varietat blanca més extensa a la comarca. Des de 1930, el Bages, així com la resta de territori vinícola de Catalunya, va entrar en un procés de reducció constant de la superfície de vinya, quedant un cultiu residual de picapoll al nostre territori -zona òptima pel cultiu d’aquesta varietat, gràcies a les seves condicions d’adaptació-.

Abadal, des de la seva fundació el 1983, i en la cerca dels valors d’identitat i territori, va iniciar una tasca d’investigació a partir de les vinyes velles que havien quedat a la zona. Des d’aleshores, el celler ha apostat per treballar, vinificar i donar a conèixer la picapoll, contribuint amb la seva tasca a convertir-la en la varietat autòctona de referència del Bages.

V58704

Referències específiques

ean13
8411106020007
Comentaris (0)