Azabache Garnacha Ampliar

Azabache Garnacha

5500

Nou producte

DOC Rioja

100% Garnacha | 14% Vol. Alcohol

Més detalls

13,50 €

Més informació

VARIETAT
100% garnachas velles seleccionades, amb més de mig segle.

ELABORACIÓ
Aquest vi està elaborat amb una selecció especial de vinyes velles situades en la serra de Yerga de la varietat Garnacha.
Hem volgut donar a conèixer tot el potencial que té aquesta varietat, unida al nostre terroir.
La recol·lecció del raïm es realitza entre l'última setmana de setembre i la primera quinzena del mes d'octubre, quan el raïm ha aconseguit el punt òptim de maduració fenòlica.
La fermentació alcohòlica, es realitza en dipòsits de Ac. Inox. a temperatura controlada entre 26-28 °C amb control automàtic de remuntats, d'aquesta manera aconseguim mes uniformitat durant la fermentació i una extracció de compostos aromàtics i de color, molt mes suau i completa.

FUSTA
Dotze mesos en Barrica de roure francès i americà.

AMPOLLA
Sis mesos d'ampolla.

COLOR
El primer que destaca és el seu color vermell porpra d'alta intensitat, amb uns reflexos molt brillants i irisacions robí.

AROMA
Confitura de fruits vermells i negres(mora, maduixa, gerd), molt ben integrats amb notes balsàmiques, vainilles i torrefactes aportats per la fusta.

GUST
En nas ressalten aromes a melmelada de fruita vermella, meló i un toc cítric de mandarina molt concentrats en intensos, en equilibri amb suaus tocs balsàmics a cafè i torrats aportats per la barrica.

RETROGUST
El final és molt llarg, llaminer, glicèric i mineral, malgrat la seva gran concentració i el seu alt grau alcohòlic, és un vi molt fi i amb un bon equilibri.

RECOMANACIÓ GASTRONÒMICA
Va molt bé amb relloms, carns vermelles, chuletones, caragols i tot tipus de formatges, a més pot ser un bon acompanyant de les postres.

TEMPS DE CONSERVACIÓ ESTIMAT
Tres anys

TEMPERATURA DE CONSERVACIÓ RECOMANADA
13 °C

TEMPERATURA DE CONSUM RECOMANADA
16-18 °C

30 altres productes de la mateixa categoria: